Gebitsprothese

Onze protheses worden volgens een hoge standaard vervaardigd en aangemeten. Met behulp van een speciale individuele lepel wordt in de mond de zogenaamde omslagplooi opgebouwd. Hiermee maken we de nauwkeurige individuele afdruk waar de uiteindelijke prothese op wordt geperst. Om aan de hoogste norm te voldoen gebruiken wij specifieke apparatuur. 

Na deze registraties stellen we de prothese op in een articulator en worden de elementen gecorrigeerd. Als alles in de pas-fase in orde is, gaan we over tot het persen van de prothese. Wij reoccluderen de prothese waardoor veranderingen die ontstaan kunnen zijn na het persen weer worden gecorrigeerd en remounten de prothese nadat deze is vervaardigd en geplaatst wordt in de mond.

Gebitsprothese-reparaties: klaar terwijl u wacht!

Tandherstel.nl: dé toonaangevendste Nederlandse kunstgebitten specialist!

Als allround tandtechnisch laboratorium werken we met de allernieuwste 100% digitale protheses. Het kunstgebit is snel klaar, of het nu gaat om reparaties of het maken van een nieuw gebit in één dag. Als modernste en grootste prothese ontwerpstudio onder licentie van Merz Dental en Ivoclar werken onze tandtechnici met de beste technieken en veiligste materialen met optimale 3D technologie: het kunstgebit krijgt de perfecte pasvorm. Dus geen drukplekken: het gebit zit goed en stevig in de mond!

De protheses worden gemaakt met behulp van monolithische discs, speciaal ontworpen voor hoogwaardige en efficiënte digitale productie van volledige uitneembare gebitsprotheses.

Ivotion Bicolor

De disc biedt voorspelbare en monolithische freesoplossing waarbij slechts één tweekleurige disc voor zowel tanden als mucosa kan worden gebruikt. Dit design heeft de potentie om de wereld van de digitale tandheelkunde te veranderen.

De unieke schelpgeometrie bevindt zich in de ivotion schijf en is een op gegevens gebaseerde, driedimensionale tand- en tandboogstructuur die is ontworpen voor het vervaardigen van boven- en onderprotheses.

Met deze innovatieve technologie kunnen op maat gemaakte, volledige gebitsprotheses in één bewerking worden gefreesd. Een state-of-the-art productieproces produceert een hechte chemische verbinding tussen de twee materialen om een soepele overgang en een spanningsvrije monolithische schijf te produceren: het materiaal vertoont hierdoor over de gehele schijf een uniforme sterkte.

Ivotion Base

High Impact High Impact PMMA Double Crossed Linked-discs (DCL) materiaal heeft de volgende voordelen:
• Zeer breukbestendig
• Duurzame en homogene kwaliteit
• Geen porositeit
• Geen monomeer resten
• Geen luchtbellen

Ivotion Dent en Dent Multi

Ivotion Dent
Uit de High Impact PMMA Double Crossed Linked-discs (DCL) tandmateriaal worden individuele tanden en tandbogen gefreesd. Dit wordt uit één stuk gedaan en indien gewenst kan het design aangepast worden naar eigen wens. Het materiaal heeft een translucente schakering en natuurlijke fluorescentie.

Ivotion Dent Multi
De Ivotion Dent Multi layer discs hebben het innovatieve multichromatisch Pearl Structure Effect: voor een harmonieus verloop van de kleur binnen de schijf, waardoor de gebitsprothese een zeer mooie, esthetische afwerking heeft. Deze discs zijn tevens gemaakt van High Impact PMMA Double Crossed Linked-discs (DCL) materiaal.

Informatie?

Wilt u meer weten over reparaties? Wij beantwoorden graag uw vragen.